La Reforma Universitària a debat

Dilluns passat, 18 de novembre, es va dur a terme en la nostra facultat un interessant debat sobre la Reforma Universitària, organitzat des de l’Assemblea de Representants de la Facultat de Geografia i Història.

REFORMA UNIV
L’objectiu d’aquesta activitat era posar en comú les diferents veus que composen la comunitat universitària: estudiants, PDI, PAS, òrgans de govern, etc., sobre les línies o possibles vies de reforma de la Universitat Pública. La taula de debat va estar formada per D. Esteban Morcillo, Rector de la Universitat de València, qui va fer un breu recorregut per les anteriors reformes i informes d’experts sobre el sistema universitari espanyol; a continuació D. José Adolfo Azcárraga, professor emèrit de la Universitat de València, va defensar l’Informe de Propuestas para  la Reforma i Mejora de la Calidad y Eficiencia del Sistema Universitario Español, elaborat per un comitè d’experts del que ell mateix va formar part i lliurat al ministre Wert al febrer de 2013; la presència de D. Amat Sánchez, professor d’economia aplicada i president de la Junta de PDI, va aportar un punt de vista més laboral, centrant-se en aspectes més concrets de la contractació del personal en la Universitat; finalment, Elena Navarro, membre de l’AdR de la Facultat de Geografia i Història, va intervenir amb una reflexió sobre l’Informe dels Experts i les vies que, des d’aquest AdR, creiem que hauria de seguir una reforma del Sistema Universitari Espanyol.

Posicionament de l’AdR sobre la Reforma Universitària

Amb la intenció que el debat es realitzara de la forma més horitzontal possible, tots els assistents van poder prendre la paraula en un temps més o menys similar a l’empleat pels membres de la taula. Així, es va poder comptar amb l’opinió d’alumnes, membres del PAS, professors de diferents branques, etc., així com amb la de la degana de la Facultat de Geografia i Història, Esther Alba, qui va obrir el torn de paraula.

Des de l’AdR de Geografia i Història creiem que aquest tipus de debats són necessaris i altament interessants, tant pel tema com per la integració de la veu dels estudiants en ells. Desgraciadament l’assistència no va ser tot el nombrosa que esperàvem, de manera que també volem realitzar autocrítica i reflexionar sobre perquè no s’ha aconseguit arribar a un nombre major de persones, especialment entre l’alumnat.

Esperem que de cara a pròxims debats l’afluència i la participació siga major, podent aconseguir unes conclusions més àmplies i més representatives de l’opinió de la comunitat universitària en el seu conjunt.

Una Universitat de qualitat és una Universitat en la qual aquesta sala haguera estat plena. La Universitat no és solament un lloc on estudiar cinc anys, obtenir un títol i eixir al mercat laboral, la Universitat ha d’aportar-te molt més com a persona i, per tant, tu li has d’aportar molt més a la Universitat”, defensem des de l’Assemblea de Representants de la Facultat de Geografia i Història.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s